0 800 330 170
Каталог
Cоя: як взяти максимум?

Cоя: як взяти максимум?

Більшість аграріїв відчули на собі, як війна вплинула на структуру сівозміни у нинішньому сезоні. Деякі господарства відмовились від кукурудзи та сіяли сою, яка більш рентабельна в нових реаліях. При цьому соя є сприйнятливішою до багатьох захворювань, які можуть спричинити значну втрату врожаю. Далі розберемо, як отримати максимум з такої важливої культури.

Погода на початку літа сприяла розвитку хвороб. В деяких областях вже помічено пероноспороз, септоріоз. Ситуацію погіршує те, що переважна кількість господарств посіяла або непротруєне насіння або з використанням низькоефективних протруйників. Також, вирощування сої в монокультурі або в короткоротаційних сівозмінах з присутністю таких культур як соняшник і озимий ріпак, які мають споріднені хвороби, можуть призводити до накопичення патогенної інфекції у ґрунті.

Найбільш поширеними і шкодочинними хворобами листків, стебел та бобів сої є септоріоз, аскохітоз, антракноз, пероноспороз, церкоспороз, фомопсис та склеротиніоз або біла гниль.

Технічні експерти бренду АХТ рекомендують на ранньостиглих (до 100 днів) сортах сої проводити мінімум одну обробку фунгіцидом для сортів із більшим періодом вегетації проводити дворазове внесення фунгіцидів. У обох випадках фунгіцидний захист сої краще зробити профілактично, не забуваючи про латентний спосіб життя гриба (без проявів).

При одноразовому внесенні фунгіцидів рекомендуємо наступні варіанти захисту:


При дворазовому внесенні фунгіцидів рекомендуємо:





Пов'язані продукти

Попередня стаття Наступна стаття